Kategorijos

Elektrodinis katilas ERGONAS 3 kW

762,30 €

Perku

Elektrodinis katilas ERGONAS skirtas gyvenamųjų, komercinių, pagalbinių ir visuomeninių patalpų pagrindiniam ir alternatyviam šildymui.Katilas komplektuojamas su funkcionaliu automatiniu valdymu ir...

Skaityti plačiau

Nesi tikras dėl katilo?

Sunku išsirinkti?


Užduok klausimą! Katilo Pasiūlymas
Reikalinga konsultacija?
Paskambinkite: +370 601 66679

Elektrodinių katilų ERGONAS veikimo principas:
Šilumos nešėjo kaitinimas elektrodiniame katile vyksta elektros energijai tiesiogiai virstant šilumine energija. Elektros srovė vandens molekules katile suskaido į teigiamai ir neigiamai įkrautus jonus, kurie atitinkamai juda teigiamo ir neigiamo elektrodo link, išskirdami energiją, taigi vandens kaitinimas vyksta tiesiogiai, be tarpininko (pvz., teno). Jonizacijos kamera, kurioje vyksta vandens kaitinimas, yra nedidelė, todėl vanduo staigiai įkaista. Įjungtas į elektros tinklą, katilas užkaista beveik iškart - jau po nepilnos minutės vandens temperatūra išėjimo vamzdyje siekia 50 - 55º. Vandeniui kaistant mažėja jo specifinė varža. Elektros srovė, tekanti per elektrodus, auga, atitinkamai didėja ir naudojamas galingumas. Katilas palaipsniui kaupia elektros galingumą ir šilumos pavidalu perteikia jį vandeniui. Realus naudojamas katilo galingumas priklausys nuo vartotojo pasirinktos vandens temperatūros ir jo kiekio sistemoje.

Apie elektrodinius katilus ERGONAS:
Elektros energijos išteklių kainos vis kyla, vartoti kuo mažiau elektros energijos yra svarbu kiekvienam namų ūkiui. Siūlome Lietuvos rinkai alternatyvias šildymo sistemas su elektrą taupančiais elektrodiniais katilais, kurie pasižymi ilgaamžiškumu, patogumu, paprastu naudojimu, gerais techniniais parametrais, ir svarbiausia sumažina elektros suvartojimą ir išlaidas susijusias su šildymu.
ERGONAS elektrodinius šildymo katilus lengvai įmontuosite į jau esamą šildymo sistemą, kaip alternatyvą, ar į naujai įrenginėjamą sistemą. Elektrodinius ERGONAS katilus galima kombinuoti su židinio, saulės kolektorių, skysto kuro, dujų, kieto kuro, biokuro šildymo sistemomis. Tai suteiks Jums komfortabilią namų temperatūrą, patogumą, bei sumažins finansines išlaidas.

Elektrodinio katilo ERGONAS privalumai:
-Sistemos įrengimo kaštai labai maži lyginat su kitų kuro rūšių sistemomis.
-Katilui įrengti netaikomos Lietuvos Respublikos Ūkio ministerijos patvirtintos katilinių įrenginių įrengimo taisyklės.
-Nereikalingas dūmtraukis, dujotiekio įvadas.
-Funkcionalus automatinis sistemos valdymas leidžia palaikyti norimą temperatūrą visą parą pagal išanksto nustatytus parametrus.
-Elektrodiniai katilai reikalauja minimalių aptarnavimo kaštų ir puikiai veikia daugiau nei 10 metų.
-Lengvai įrengiamas į jau esančias židinio, saulės kolektorių, skysto kuro, dujų, kieto kuro, biokuro šildymo sistemas.
-Tinka individualių namų, komercinių ir visuomeninės pasikirties patalpų, pramonės ir žemės ūkio objektų, vasarnamių, garažų, sandeliavimo patalpų ir kitos paskirties patalpų pagrindiniam bei alternatyviam šildymui.
-Elektros sąnaudos priklauso nuo šildomos patalpos konstruktyvo, šildymo sistemos tipo (pagrindinis ar alternatyvus šilumos šaltinis), valdymo, elektros kainos bei kitų veiksnių.
-Dėl paprasto veikimo principo, kai elektros energija virsta šilumine energija, patiriami minimalūs energijos nuostoliai.
-Šildymo sistemoje įvykus šilumnešio nuotekiui, katilas automatiškai nebeveikia ir nevartoja elektros energijos, nes vanduo katile yra elektros grandinės dalis ir ištekėjus šilumnešiui, ji nutrūksta. 

  • Galingumas (kW):3 kW
  • Šildomas plotas (m²):20 - 40
  • Katilo masė (kg):0.9
  • Elektros galia (W):500-2000
  • Įtampa (V):220
  • Temperatūros matavimas:Taip
  • Temperatūros nustatymas:Taip
  • Kuro rūšis:Elektra
  • Medžiaga:Plienas
  • Kilmės šalis:Ukraina
  • Gamintojas:ERGONAS
  • Karšto vandens ruošimas:Elektrinis
  • Pritaikymas:Šildymui
  • Pakabinimo būdas:Vertikalus

Parašyti savo atsiliepimą

Elektrodinis katilas ERGONAS 3 kW

Elektrodinis katilas ERGONAS 3 kW

Elektrodinis katilas ERGONAS skirtas gyvenamųjų, komercinių, pagalbinių ir visuomeninių patalpų pagrindiniam ir alternatyviam šildymui.
Katilas komplektuojamas su funkcionaliu automatiniu valdymu ir programuojamu termostatu. 

Parašyti savo atsiliepimą

DUK - Dažniausiai Užduodami Klausimai

Kokie būna elektriniai katilai?

Elektriniai katilai būna skirtingi, jie gali būti teniniai (kur viduje įmontuotas vienas ar keli elektriniai tenai), elektrodiniai, (šildymas vyksta greitesniu principu, šyla vienas elektrodas ir šildo specialiai paruoštą šilumnešį) ir indukciniai (katilai kurie dirba elektros indukcijos principu).

Ar galima prie elektrinio katilo prijungti vandens šildytuvą ?

Tikrai galima, tiesiog reikia boilerio jutiklio ir kombinuoto boilerio.

Ar elektrinių katilų galingumas reguliuojamas?

Taip galingumas yra reguliuojamas kas keli kilovatai. Čia priklausomai nuo gamintojo.

Ar galima prie elektrinio katilo prijungti kambarinį termostatą?

Tikrai tokia galimybė yra visuose elektriniuose katiluose, tada katilas dirbs pagal kambaryje užduotus parametrus.

Ar galima 9 kW elektrinį katilą jungti prie vienos fazes elektros tinklo?

Taip dažniausiai galima jungti iki 10 kW galingumo tik reikia atidžiai pažiūrėti instrukcijoje kokio storio laidai turi būti ir kokie saugikliai turi stovėti.